Kamu kurumlarınca yayımlanan resmi birim fiyatların yeni birim fiyat tespitinde kullanılması yaygın bir uygulama olmakla birlikte, ihale tarihi ile yeni birim fiyatın yapıldığı tarihin farklı olması halinde hangi yıl resmi birim fiyatlarının kullanılması gerektiği tereddüt konusu olmuştur.
bir yıl - Arama Sonuçları
… Devamı
Tüm bu açıklamalar çerçevesinde, kamu zararı tespitinde hukuken bir isabetsizlik bulunmadığından; sorumlunun temyiz dilekçesindeki iddialarının reddedilerek 136 sayılı İlamın 10. Yapılan imalat iş boyunca aynı imalat olduğu gibi; her yıl yeni birim fiyatların güncellenmesi gibi durum da mevzuatımızda yer almamaktadır.
Nitekim, 16.071/B 26 mm çapında zemin çivisi yapılması imalatına ilişkin yeni birim fiyatın Yapım İşleri Genel Şartnamesi'nin 22'nci maddesine uygun olarak yapılan analize 2014 yılı rayiçlerinin uygulandığı anlaşılmaktadır.
Dairesinin 9.3.2023 tarih ve 10899 sayılı kararı) Resmi birim fiyatlar kullanılarak yeni birim fiyat yapılan hallerde sözleşme yılı resmi birim fiyatları kullanılması gerekirken sözleşme yılından bir önceki yıl resmi birim fiyatlarının güncellenerek kullanılması mümkün değildir.
Yeni birim fiyat hesabında kullanılan analizi oluşturan iş kalemlerinin tamamının sözleşme yılı fiyatı (2016) Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Birim Fiyat Kitabında mevcuttur. fiyat farkı , ihale tarihi , kamu zararı , Pn , resmi analiz ve rayiç , sözleşme yılı , Yeni birim fiyat
bilanço , bir önceki yıl mali tabloları , gelir tablosu , vergi beyanname tarihinin değişmesi , yılın ilk dört ayı 5) İhale veya son başvuru tarihi yılın ilk dört ayında olan ihalelerde, bir önceki yıla ait belgelerini sunmayanlar, iki önceki yıla ait belgelerini sunabilirler.
ihale yılı , Pn katsayısı , resmi analiz , resmi birim fiyat , resmi rayiç , sözleşme yılı , uygulama ayı , Yeni birim fiyat
bir yıl , iki yıl , ölçülülük ilkesi , yasaklılık maddesi uyarınca fiil veya davranışlarının özelliğine göre, bir yıldan az olmamak üzere iki yıla kadar, 4734 sayılı Kanun'un 2.
b) Öngörülen ödeneklerin kullanılmasına imkân verecek süre dikkate alınarak, idarelerce ihalelerin zamanında yapılması, birden fazla yılı kapsayan ve yatırım niteliği olan işlerde (doğal afetler nedeniyle yapılması gerekenler hariç) ise yılın ilk dokuz ayında ihalenin sonuçlandırılması esastır.
4857 sayılı İş Kanununun “Yıllık ücretli izin hakkı ve izin süreleri” başlıklı 53’üncü maddesinde; “İşyerinde işe başladığı günden itibaren, deneme süresi de içinde olmak üzere, en az bir yıl çalışmış olan işçilere yıllık ücretli izin verilir.” Denilmektedir.