...ile alt yükleniciler tarafından gerçekleştirilen işlerin iş deneyiminin belgelendirilmesi” başlıklı 46’ncı maddesinin c bendinde “Sözleşmede kabul tarihine ilişkin bir düzenleme bulunmuyor ise, iş deneyimini gösteren belgeler kapsamında sunulan faturalardan en son düzenlenen fatura tarihi kabul tarihi olarak dikkate alınır.
kabul işleri - Arama Sonuçları
… Devamı
Somut olayda işlerin 25.08.2003 ve 04.12.2003 tarihlerinde geçici kabulü yapılmış ise de 05.01.2005 tarihinde mahallinde yapılan incelemede, asfalt yüzeyinde ağır tahribatlar ile deformasyonlar bulunduğu, imalâtların uzman kadrolarca incelenmesi gerektiğine dair tutanak tutulmuştur.
nolu kararı) Yapım işlerinde geçici kabul yapıldıktan sonra da, yüklenicinin sorumluluğu devam etmekte olup, fırtınada çatının hasar görmesi ve bunun giderilmesi amacıyla yükleniciye bildirimde bulunulmasında...
YİGŞ’nin geçici kabulü düzenleyen 41. maddesinde, taahhüt edilen iş, sözleşme ve eklerinde yer alan hükümlere uygun olarak tamamlandığında geçici kabulü yapılır.
2023/150) Geçici kabul yapılmış ancak bir takım eksiklikler belirlenmiş ve bu eksiklikler zamanında tamamlanmamış ise eksik işlerin bedeli üzerinden sözleşmedeki gecikme cezası oranının uygulanması gerekir.
(Sayıştay Temyiz Kurulunun 14.6.2017 tarih ve 43203 sayılı kararı) Geçici kabule engel teşkil etmeyen eksikliklerin verilen sürede giderilmemesi halinde, gecikme cezası eksik işlerin bedeli üzerinden değil, sözleşme bedeli üzerinden kesilmelidir.
nolu kararı) Yapım işlerinde geçici kabul tarihi itibarıyla, yüklenicinin idareye borcunun olduğu ortaya konulmadığı müddetçe, teminatın yarısının iade edilmemesi hatalı olup, yüklenicinin bundan kaynaklı yaptığı masrafların ödenmesi gerekir.
...belgelerinin hizmet alımlarında kullanılmasının şartları taşıması halinde mümkün olduğu, ancak ihale tarihinden geriye doğru son onbeş yıl içerisinde geçici kabulü yapılan işlerin değil, girilen ihale hizmet alımı olduğu için son beş yıllık sürenin dikkate alınması gerektiği.
Bununla birlikte, yüklenici tarafından proje ve şartnameden farklı olarak yapılmış olan işlerin, fen ve sanat kurallarına ve istenen özelliklere uygun oldukları idarece tespit edilirse, bu işler yeni durumları ile de kabul edilebilir.
Hizmet işleri genel şartnamesinde belirtilen hususlara göre kısmi kabul yapılacaktır. Ancak, sözleşme konusu hizmetin, aynı işin tekrarı şeklinde gerçekleştirildiği yemek, temizlik, güvenlik ve personel taşıma gibi süreklilik arz eden hizmet işlerinde kısmi kabul yapılamaz.