...08/10/2020 tarihinde verdiği dilekçe ile tek taraflı olarak sözleşmeyi fesh ettiği, konuya ilişkin olarak Destek Hizmetleri... genel salgın hastalık , mücbir sebep , sözleşmenin feshi , yasaklılık
sözleşmeyi fes etmek - Arama Sonuçları
...sahibinin Kamu İhale Kurulu ve idari yargı kararı dışında sözleşmeyi fesih beyan ve iradesi bulunmamaktadır. kar kaybı , sözleşmenin kik kararıyla feshi , sözleşmenin mahkeme kararıyla feshi , zorunlu giderler
4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu'nun İdarenin sözleşmeyi feshetmesi başlıklı 20. maddeye göre ise tespit tarihi itibariyle sözleşme feshedilmiş sayılır...& b) Sahte belge düzenlemek, kullanmak veya bunlara teşebbüs etmek. madde hükümlerine aykırı hareket etmek.
...olmaksızın meydana gelen doğal afet gibi hallerde, idarenin sözleşmeyi feshetmesi idarenin hakkı olmakla birlikte, yapımına... mücbir sebep , sözleşmenin feshi , tasfiye , tazminat ...sayılı Kanunda öngörülen usullerden herhangi biri ile ihale etmekte serbesttir.
...KUKİ DEĞERLENDİRME: 4735 sayılı Kanun'da idarenin sözleşmeyi hangi hallerde feshedebileceği düzenlenmiş olu... ...borç ilişkisine uygun olarak yerine getirilmemesini ifade etmekte olup borcun ifa edileceği gün birlikte belirlenmiş... maddesine istinaden feshedilmiştir. Fesih bildiriminde sözleşmenin 20.
maddesi gereği cezasız feshedilmesinin talep edildiği, dilekçe ekinde … bayisi … Otomotiv A.Ş. ...edilebileceğinin açık olduğu, davacının mücbir sebep iddiasıyla sözleşmeyi feshinin, bu iradenin idareye intikali ile sonuç...
fesih , İdarenin sözleşmeyi feshetmesi , ihtar , ihtarlı süre , sözleşme aykırılık ...2011 tarihinde imzalanan sözleşmenin 26/12/2011 tarihinde feshedilmesi üzerine 4735 sayılı Kanun'un 25.
...soğuk gibi mevsimsel olarak beklenen hadiseleri olağan kabul etmekle birlikte, bu hadiselerin boyut ve ağırlığı dahilinde... İdarelerin mücbir sebep hallerini gerekçe göstererek sözleşmeyi feshetmeleri mümkün müdür? Mücbir sebep halleri, sözleşmenin feshi ve süre uzatımı durumlarında uygulama alanı bulan hallerdir.
...borcun ifasının teminat altına alınması suretiyle alacaklının hukukî durumunun güçlendirilmesi değil, aksine dönme cezasını ödemek ve sözleşmeden dönmek (veya sözleşmeyi feshetmek) suretiyle borçlunun durumunun iyileştirilmesi söz konusudur (Kocaağa, K.: s.